Cabinet Individual de Psihologie - Lîmota Chiralina

Cabinet de psihologie RUP 1AR2946

Str. Calea Victoriei, nr. 60-62 Arad Repere: Centrul medical, zona UTA si zona Intim Cartier: Functionarilor Zona Geografica: Nord
Luni - Vineri 09:00 - 18:00 Pret per sedinta in lei: 0

Psiholog Chiralina Limota RUP 08033
0257270800, 0729066531
chiralim310@yahoo.com

Vizualizari: 1867 incepand cu 1 August 2018

Prezentare

∗∗∗SERVICII PSIHOLOGICE ONLINE PRIN INTERMEDIUL SKYPE SI WHATSAPP, CU PROGRAMARE TELEFONICA!∗∗∗
 
Daca ai probleme si crezi ca te pot ajuta, nu ezita sa ma contactezi. Impreuna vom gasi solutia cea mai potrivita pentru tine. Nu ne-am nascut nici fericiti, nici cu un drum clar in viata. Atat fericirea cat si sensul le-am construit pe parcurs si e responsabilitatea noastra sa le intretinem in continuare. Sa ajungem sa fim fericiti si sa ne mentinem, apoi, intr-o stare de fericire rezonabila, indiferent de ce necazuri ne asediaza... aceasta este adevarata provocare si lupta. Nu exista un leac magic sau o vraja care sa poata schimba imediat nefericirea in fericire. E nevoie de exercitiu, timp, rabdare, implicare, ca pentru orice alta sarcina pe care o realizati. Pentru aceasta eu va stau la dispozitie cu toate cunostintele mele dobandite in anii de studii si practica.
 
Psihologie clinica - evaluari psihologice in vederea realizarii unui psihodiagnostic clinic
 
Consiliere psihologica - Consiliere Psihologica Cognitiv - Comportamentala
Consilierea cognitiv-comportamentala se adreseaza persoanelor (indiferent de varsta) care:
- Se simt coplesite de problemele vietii;
- Nu reusesc sa evolueze in plan personal sau profesional;
- Au dificultati in relationarea cu ceilalti, fiindu-le greu sa stabileasca si sa mentina relatii sociale importante;
- Au o boala cronica (ele insele ori un alt apropiat) si simt ca nu mai pot face fata;
- Intampina greutati in luarea deciziilor;
- Le e greu sa-si exprime emotiile si gandurile;
- Doresc sa-ti creasca starea de bine
 
Psihoterapie - Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala
Terapia cognitiv-comportamentala este o forma de psihoterapie de durata relativ scurta, eficienta in interventia in diverse probleme psihice cum ar fi: depresia, anxietatea, furia, problemele de cuplu, fricile si abuzul/dependenta de substante. Terapia se focalizeaza pe modul in care dumneavoastra ca si client ganditi (cognitiile), va comportati si comunicati. Numeroase studii au evidentiat faptul ca terapia cognitiv-comportamentala este la fel de eficienta ca si tratamentul medicamentos in interventia depresiei, a anxietatii, a obsesiilor si a altor frici. Chiar mai mult, datorita faptului ca terapia poate fi invatata si aplicata de catre client, efectele pozitive se mentin si dupa intreruperea tratamentului.
 
Activitati psihologice in scoala - Realizarea de activitati scolare in vederea optimizarii si dezvoltarii personale, emotionale si sociale a elevilor prin programul "Pasaport pentru Succes".
 
⇒ Afectiuni si tratamente
 
Tulburari Afective: depresia, distimia, tulburarile bipolare. 
» Depresia este reprezentatã de o serie de simptome, cum ar fi pierderea energiei si a interesului in activitãtile zilnice si in viatã, tristete, pierderea poftei de mancare si pierdere in greutate, dificultãti in concentrare, autocriticã, sentimente de disperare, dureri fizice, izolarea de ceilalti, iritare, dificultãti in luarea deciziilor si ideatie suicidarã. Depresia nu este un fenomen care li se intamplã persoanelor „ciudate” sau „nebune”. Depresia este un fenomen foarte des intalnit. Numeroase cercetari au demonstrat ca terapia cognitiv-comportamentala este la fel de eficienta ca si interventia medicamentoasa in tratamentul depresiei majore. Majoritatea pacientilor care beneficiaza de terapie cognitiv-comportamentala mentin starile emotionale imbunatatite pentru o perioada lunga de timp. Aceastã formã de terapie abordeazã depresia prin identificarea si modificarea comportamentelor si a stilurilor de gandire, care cauzeazã si mentin depresia.
 
Tulburari de Anxietate: tulburarea de panica cu/fara agorafobie, fobia specifica (de inaltimi, animale, insecte etc.), fobia sociala, anxietatea generalizata, tulburarea obsesiv-compulsiva, ipohondria, stresul posttraumatic.
» Tulburarea de panica se manifesta prin prezenta mai multor atacuri de panica insotita de teama legata de posibila aparitie a atacurilor si isi modifica comportamentul din aceasta cauza. Intr-un atac de panica puteti resimti simptome fizice cum ar fi: probleme de respiratie, furnicaturi, tremor, senzatie de sufocare, dureri in piept, transpiratii, palpitatii, valuri de caldura, frisoane, frica de moarte sau de a nu innebuni. Atacul de panica se instaleaza brusc si are o durata de maxim 30 minute, atingand nivelul maxim de anxietate in 10 minute. Multe persoane cu atacuri de panica au si Agorafobie adica o stare de teama de a se afla in locuri publice, locuri deschise, poduri si tuneluri, de a calatori cu diferite mijloace de transport sau in situatii din care scaparea ar fi dificila. Persoanele cu agorafobie fie evita aceste situatii sau le confrunta cu disconfort puternic, fie le confrunta insotite de o "persoana de siguranta".
» Fobia sociala este teama resimtita intr-una sau mai multe situatii sociale: sustinerea unui discurs in fata unui public, intalnirea unor persoane noi, participarea la petreceri, stabilirea unei intalniri etc. Persoanelor cu fobie sociala le este teama sa nu actioneze astfel incat altii sa aiba o impresie negativa despre ei. Majoritatea persoanelor cu fobie sociala au putini prieteni, se simt singuri si au probleme in atingerea scopurilor propuse. Terapeutul va va invata cum sa identificati gandurile negative care va induc teama si cum sa le transformati in ganduri pozitive. Va va ajuta sa gestionati situatiile de care anterior v-a fost teama si va ajuta sa dobanditi abilitatile sociale, ceea ce va poate ajuta in dezvoltarea increderii in abilitatile dumneavoastra.
» Anxietate generalizata
Ce este Anxietatea generalizata? Cu totii suntem din cand in cand ingrijorati. Ne ingrijoram pentru lucruri care s-ar putea intampla. Dar persoanele cu anxietate generalizata (AG) experientiaza simptome fizice care le impiedica sa isi traiasca viata in limitele normale. Asemenea simptome includ: stari de neliniste, oboseala, dificultati de concentrare, iritabilitate, tensiune musculara si/sau insomnie. In plus, acesti indivizi se ingrijoreaza pentru o serie de evenimente. Unele studii au dovedit faptul ca interventia cognitiv-comportamentala este mai eficienta in interventia AG decat tratamentul medicamentos.
 
Tulburari Sexuale: tulburarile de dorinta sexuala (impotenta sexuala), tulburarile de orgasm, ejacularea precoce, dispaneuria (raporturi sexuale dureroase), vaginismul (imposibilitatea sau dificultati majore in penetrare).
» Tulburarile de orgasm sunt dificultatile sexuale cele mai frecvent intalnite la femei. Acestea se manifesta prin absenta sau intarzierea repetata sau persistenta a orgasmului la femei survenita in urma unei activitati sexuale adecvate ca intensitate, durata si orientare.
» Ejacularea precoce poate fi definita ca tendinta regulata de a ejacula inainte de a se dori acest lucru. Ejacularea apare in mod repetat si persistent la stimulari sexuale minime inainte, in timpul sau imediat dupa penetrare. Terapia este adresata atat persoanelor cu partenere stabile cat si celor fara partenera.
 
Tulburari ale Comportamentului Alimentar: anorexia nervoasa, bulimia nervoasa, probleme de mancat compulsiv. Se realizeaza interventie psihologica si pentru tratarea obezitatii.
» Anorexia nervoasa este o tulburare caracterizata printr-o restrictionare excesiva a alimentatiei, insotita de o frica intensa de a castiga in greutate si o perceptie distorsionata a propriei imagini corporale. Aceasta implica o pierdere excesiva in greutate, care conduce la o serie de complicatii medicale, uneori putand surveni chiar decesul. Anorexia apare cel mai frecvent in adolescenta si varsta adulta timpurie. Tratamentul vizeaza componentele psihologice cat si cele legate de nutritie.
» Bulimia nervoasa este o tulburare de alimentatie, caracterizata de un consum alimentar excesiv. O persoana cu bulimie mananca o cantitate mare de alimente intr-o perioada scurta de timp, pentru ca apoi sa-si provoace varsaturi, sa se supuna unui exercitiu fizic exagerat, sa consume laxative, diuretice sau alte medicamente in scopul unei eliminari fortate a alimentelor. Persoanele afectate de bulimie sunt preocupate excesiv de propriul aspect fizic. Persoana afectata de bulimie pierde controlul alimentar in timpul unui astfel de episod de infulecare; apoi este cuprins de rusine, vinovatie si frica intensa de ingrasare si reia comportamentul excesiv, realizand un cerc vicios. Nediagnosticata si netratata, boala conduce la probleme serioase de sanatate.
 
Renuntarea la Fumat
Daca ati incercat sa renuntati la fumat si nimic nu a functionat sau ati reusit sa renuntati doar pentru o perioada scurta de timp, atunci este momentul sa participati la sedintele de consiliere dedicate renuntarii la fumat. Acestea se pot realiza individual sau in grup. Aceasta modalitate de renuntare are rezultatele cele mai bune pe termen lung, comparativ cu celelalte metode (medicamente, tigara electronica etc.)
 
Optimizare si Dezvoltare Personala
Daca investim doar in remedierea deficientelor, in cel mai bun caz obtinem o viata mediocra. Daca investim in dezvoltarea punctelor noastre tari, obtinem excelenta, o viata implinita.
 
Interventii Psihologice pentru ameliorarea unor afectiuni medicale precum: cancer, sindrom de colon iritabil, afectiuni dermatologice, cardiace etc.
Prin tehnici comportamentale, de imagerie dirijata, relaxare, hipnoza se pot reduce efectele secundare ale tratamentelor, se poate ameliora simptomatologia, diminua reactivitatea emotionala, durerea fizica si creste calitatea vietii pacientilor.
 
Probleme Specifice Copilariei si Adolescentei
Dintre problemele specifice acestor varste mentionam: enurezis, encomprezis, anxietate scolara, anxietate de separare, agresivitate, alte probleme comportamentale.
 
PROGRAM                                                             
» LUNI:              15:00-18:00
» MARTI:          14:00-19:00
» JOI:                  11:00-13:00 si 17:00-19:00
» VINERI:         13:00-17:00
Intalnirile se vor stabili prin programare

CV

Psiholog Chiralina Lîmota apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cu cod personal 08033 si este atestata in:
» Psihologie clinica, prin Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
» Psihoterapii cognitive si comportamentale, prin Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
» Consiliere psihologica - cognitiva si comportamentala, prin Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
 
Cabinet Individual de Psihologie Lîmota Chiralina este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul 1AR2946.
 

 

Poze

Acest cabinet nu are nicio poza adaugata.

Harta

Specialitati psihologice atestate

 • Consiliere psihologica cognitiva si comportamentala
 • Psihologie clinica
 • Psihoterapie cognitiva si comportamentala

Servicii psihologice oferite

 • Aviz psihologic pentru incadrarea in grad de handicap - evaluare psihologica clinica
 • Aviz psihologic pentru scoala - evaluare psihologica in vederea integrarii si adaptarii scolare pentru copii
 • Consiliere psihologica
 • Consiliere psihologica pentru persoane dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc
 • Examinari psihologice in vederea evaluarii depresiei, anxietatii, schizofreniei, dementei si a tulburarilor bipolare sau alte boli psihice
 • Examinari psihologice in vederea evaluarii starii de sanatate mentala ca preconditie pentru angajare si/sau desfasurarea unor activitati
 • Examinari psihologice in vederea obtinerii certificatului de incadrare intr-un grad de handicap pentru copii si adulti
 • Examinari psihologice in vederea obtinerii pensiei de handicap
 • Examinari psihologice in vederea prelungirii concediului maternal
 • Interventie psihoterapeutica in kleptomanie
 • Interventie psihoterapeutica in mutismul selectiv
 • Interventie psihoterapeutica in teama de spatii publice, atac de panica,
 • Interventie psihoterapeutica in ticuri
 • Interventie psihoterapeutica in trichotilomanie
 • Interventie psihoterapeutica in tulburarea ADHD (tulburarea hiperactivitate/deficit de atentie)
 • Interventie psihoterapeutica in tulburarea algica
 • Interventie psihoterapeutica in tulburarea controlului impulsului
 • Interventie psihoterapeutica in tulburarea de conduita
 • Interventie psihoterapeutica in tulburarea de somatizare
 • Interventie psihoterapeutica in tulburarea opozitionismul provocator
 • Interventie psihoterapeutica in tulburari ale copilariei
 • Logoterapie in tulburarile de comunicare
 • Psihodiagnostic si evaluare clinica
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in anorexie
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in anxietate
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in anxietatea de separare
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in dependente
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in fobii (frica de animale, spatii inchise-deschise, inaltime etc.)
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in hipocondrie
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in joc de sansa patologic
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburari de alimentatie
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile afective: depresie, tulburarea bipolara
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile cognitive
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile de adaptare
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile de anxietate
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile de eliminare: encoprezis / enurezis
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile de personalitate
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile sexuale
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile somatoforme
 • Psihoterapie, asistenta si consultanta psihologica
 • Psihoterapie- Interventie psihoterapeutica in bulimie
 • Psihoterapie/ consiliere online (via skype)

Limba in care sunt oferite serviciile

 • Romana

Public tinta

 • Adulti
 • Batrani
 • Copii

Tip terapie

 • Cuplu
 • Familie
 • Grup
 • Individual
Feedback